Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Bonenkoffie

De laatste jaren drinken we steeds vaker verse bonenkoffie op de werkvloer. Zoals u weet, wordt koffie gemaakt van koffiebonen. Bij bonenkoffie worden de bonen pas bij het koffiezetten gemalen. Wanneer u voor kwaliteit wilt gaan, is bonenkoffie ongetwijfeld de beste optie.

Waarom bonenkoffie?
Een bonenkoffiemachine heeft een speciaal reservoir waarin de bonen gaan. Soms gaat het om machines met 2 reservoirs. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende bonensoorten te gebruiken. Doordat de bonen pas gemalen worden op het moment dat u de koffie wilt zetten, heeft u superverse koffie. Pas tiijdens het malen stromen er oliën uit de bonen. Deze verse oliën zorgen voor de sterke smaak van bonenkoffie. 

Wij adviseren om het reservoir niet te vol te doen. In een afgesloten verpakking blijven de bonen namelijk het langst vers en verliezen ze minder smaak. Een groot bonenreservoir is niet noodzakelijk. Koffiebonen zijn behalve de goede kwaliteit ook langer houdbaar. 

Verschil bonenkoffie met gemalen koffie
Zoals vermeld, zijn koffiebonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Maar, we raden u af om geroosterde koffiebonen langer dan anderhalve maand te bewaren. De reden hiervoor is omdat de oliën opgedroogd raken en smaak verliezen.

Koffie van koffiebonen is over het algemeen sterker van smaak dan gemalen koffie. Dit komt doordat de bonen vers gemalen worden. Daarnaast is filterkoffie vaker een mix van verschillende bonen, waardoor de smaak milder uitvalt. Wanneer u houdt van een minder intense smaak is gemalen koffie aan te raden. U kunt de maling van de bonenkoffie wel zelf bepalen, waardoor u de smaak alsnog kunt beïnvloeden  

Bonenkoffie is dus kwalitatief de beste koffie met een sterke smaak. Echter zijn er ook nadelen. Zo betekent de betere kwaliteit vaak ook een hogere prijs. Niet alleen de koffiebonen zelf, maar ook de bonenkoffiemachines zijn duurder in aanschaf. Gemalen koffie is een stuk goedkoper. Bent u bereid extra te betalen voor goede kwaliteit? Dan kunt u een bonenkoffiemachine overwegen. Daarnaast duurt het zetten van bonenkoffie een stuk langer dan de andere opties. Doordat de bonen nog gemalen moeten worden, duurt het langer voor uw kopje koffie klaar is. Wanneer er niet veel gebruikers zijn, hoeft dit geen probleem te zijn. Maar, indien uw werknemers lang moeten wachten, kan dit ontevredenheid veroorzaken.