Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Fresh brew koffie

Wat is Fresh brew koffie precies en hoe wordt het gemaakt? Dit zijn vragen die waarschijnlijk bij u opkomen. Fresh brew koffie is gemalen koffie. Het is goed te vergelijken met de filterkoffie die ‘vroeger’ thuis werd gedronken. Fresh brew koffie is dus gemalen koffie. Echter heeft fresh brew een grovere korrel. Hierdoor kunt u deze gemalen koffie niet in iedere machine gebruiken en komt u dit type koffie voornamelijk tegen op kantoor. Doorgaans vindt men fresh brew koffie beter smaken dan filterkoffie van een vriesdroge variant.

U kunt fresh brew koffie dus niet in iedere machine gebruiken. Er zijn speciale machines ontwikkeld die op deze koffietype zijn afgestemd. Een fresh brew koffieautomaat brengt een bepaalde hoeveelheid van de grove gemalen koffie in contact met heet water. 

Fresh brew koffiemachines
De fresh brew koffiemachines brengen gemalen koffie in contact met heet water. Dit geeft het water de tijd om de koffiearoma’s tot zich te nemen. Vervolgens wordt het water onder hoge druk door de filter geduwd. Zoals eerder vermeld, kan de fresh brew koffie alleen in de bestemde fresh brew machines worden gebruikt. Op deze manier wordt de perfecte kop koffie bereid. De fresh brew koffieautomaat heeft verschillende voordelen. Zo kunt u met de freshbrew koffieautomaten een kop of een hele kan zetten. Daarbij is de fresh brew koffie relatief goedkoop en biedt het een constante kwaliteit. 

Echter, het filter in de koffiemachines betekent meer afval. U bent dus meer tijd kwijt aan het onderhouden van het apparaat. Er zijn machines die gebruikmaken van een automatisch spoelprogramma. Dit neemt de meeste onderhoud voor u uit handen. Is dit voor u belangrijk? Let hier bij het vergelijken van de aanbieders goed op.

De fresh brew koffiemachines zetten relatief snel koffie. Met een gemiddelde zettijd van 20 seconden kan er veel koffie worden gezet. Het zetten van fresh brew koffie duurt iets langer dan instantkoffie. Maar, dit komt de smaak ten goede. 

Fresh brew koffie is door de speciale machines vooral geschikt voor bedrijven. De automaten zijn te verkrijgen in meerdere formaten en zijn voor zowel grote als kleine bedrijven geschikt.