Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Instantkoffie

Instantkoffie wordt ook wel oploskoffie genoemd. Dit is goed geschikt voor bedrijven met veel werknemers of voor bedrijven met korte pauzes. Een kopje koffie is binnen no-time gezet. Wanneer u gaat voor instantkoffie, gaat u voor gemakkelijkheid. Maar, dit doet wel af aan de smaak.

De voor- en nadelen van instantkoffie 
Het grote voordeel van instantkoffie is dus de snelheid waarmee het gezet wordt. Dit kan in veel gevallen een uitkomst zijn. Denk hierbij aan bedrijven met korte pauzes en veel personeel of grote evenementen. Wanneer veel mensen tegelijkertijd koffie willen, kan instantkoffie een goede optie zijn. Zo kan toch iedereen genieten van een snelle oppepper. 

Naast de snelheid zijn er nog enkele andere voordelen. Instantkoffie is namelijk verkrijgbaar in heel veel smaken. U kunt met oploskoffie makkelijk cappucino of een latte maken. Zo is voor iedereen wel iets lekkers te bieden. Daarnaast kan met oploskoffie zowel hete- als koude dranken worden gemaakt. Zo kunt u met instantkoffie in combinatie met koud water een frappé maken. Instantkoffie kent mogelijkheden genoeg.

Daarnaast kost het weinig tijd om de machine schoon te maken en heeft u geen afval van koffie of filterpapier. Instantkoffie benodigt weinig onderhoud. 

Instantkoffie heeft bij veel mensen een slecht imago. Zij zijn van tevoren enigszins negatief over de instantkoffie. Uit smaaktesten blijkt echter dat de koffie goed gewaardeerd wordt. De snelheid en het gemak zijn de voornaamste voordelen. Maar, dit doet wel af aan de smaak. Instantkoffie is uiteindelijk geen verse koffie.

Hoe wordt instantkoffie gemaakt? 
Instantkoffie wordt gemaakt van vers gezette koffie. Deze vers gezette koffie wordt vervolgens gedroogd. Hierdoor blijft er alleen een koffie-extract over, deze wordt door een vriesdroogmethode gemaakt tot instantkorrels. Dit proces vindt in korte tijd plaats, waardoor koffiearoma’s beter bewaard blijven.

Al deze vriesdroogkorrels vormen de poederkoffie. Bij instantkoffiemachines wordt de poederkoffie in juiste verhoudingen met heet water gemend in de mengbekers van de koffiemachine. Wanneer de koffiepoeder goed gemengd is, kan de koffie gezet worden. De instantkoffiemachines kunnen in zeer korte tijd een grote hoeveelheid koffie zetten. Zo kan er ongeveer 2 liter koffie gezet worden in minder dan een minuut tijd.