Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
55 reviews

Soorten koffie

Koffie wordt door veel Nederlanders gedronken. Het zal dan ook niet als een verassing komen dat koffie populair is. Er bestaan vrijwel geen werkplekken of horecagelegenheden waar geen koffie te krijgen is. Door de immense populariteit ontstaan er steeds meer verschillende koffievariaties. Bij de aanschaf van uw koffiemachine moet u hier dus ook rekening mee houden. 

Door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten koffiemachines gemaakt, met diverse voordelen en nadelen. Er bestaan allerlei machines voor verschillende soorten koffie. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om te weten welke soort koffie het beste bij u past. 

We ondersheiden grofweg 4 verschillende koffiesoorten, namelijk: fresh brew, bonen, instant- en filterkoffie. Bekijk de pagina’s voor een gedetailleerde beschrijving. 

Waar moet u op letten bij uw keuze
Door de verschillende soorten koffie en mogelijkheden, is het lastig om een goede keuze te maken. Het loont om in ieder geval het aanbod te vergelijken. Hier helpen wij u graag bij. Om voor u duidelijk te maken welke soort koffie(machine) het beste bij uw voorkeuren past, hebben we voor u een aantal punten geformuleerd. 

Het is in eerste instantie belangrijk om te bedenken waarvoor u de machine wilt gebruiken. Is dit voor op kantoor of voor in de horeca? Daarnaast is het handig om in kaart te brengen hoeveel mensen de machine gebruiken. Is het belangrijk dat de koffie snel klaar is? Het kan namelijk een probleem zijn als werknemers lang moeten wachten totdat de koffie klaar is. Dit kan leiden tot irritatie. Wanneer dit het geval is, wilt u liever gaan voor koffie die snel gezet is zoals instantkoffie. 

Sommige machines bieden veel mogelijkheden. Behalve gewone koffie kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een cappucino of een chocomel. Zijn deze mogelijkheden voor u van belang, dan kunt u hier gericht naar zoeken. Als laatste moet u zich afvragen hoeveel tijd u aan onderhoud kwijt wil zijn. Dit kan namelijk onderling erg verschillen.  

Welke koffie moet ik kiezen?
Wij adviseren u om een kijkje te nemen naar de volgende pagina’s wanneer u meer wilt weten over de soorten koffie:

Op deze pagina’s vindt u uitleg over de verschillende soorten koffie en komt u gemakkelijk achter de verschillen. Zo kunt u uiteindelijk bepalen welke soort koffie voor u het meest geschikt is. Waardoor u gerichter kan vergelijken.